Geschiedenis

Het begon in eindjaren 1800 dat Emiel Anseeuw huisschilder werd aan het opvoeding gesticht, te Ruiselede. In 1948 starte zoon Rafaël (Raf) een eigen schildersbedrijf te Wingene gelegen in de Tieltstraat 24. Hij had er een mooie bloeiende zaak. Zijn vrouw Elisa Hellebuyck runde er de winkel. Voor het eerst in de streek was er een winkel die meer dan 100 soorten keuze behangpapier in huis had. De verf werd er zelf gemaakt met lijnzaad olie, poeders, zinkwit, droogsel en terpentijn. Alle boerderijen in de streek waren in het gekende st. Michelgroen van Anseeuw geschilderd. De lokatie werd te klein en er werd een herenhuis gekocht in de Tielstraat 13,
Het huis werd verbouwd tot winkel met magazijn, en zo groeide de zaak verder uit.

 

In 1970 startte zoon Geert, een schildersbedrijf te Hertsberge, Oostkamp in de verbindingsstraat. De winkel werd feestelijk geopend. Echtgenote Jaklien Devos ontfermde zich met de verkoop, boekhouding en het confectioneren van gordijnen en overgordijnen.

 

In 1980 werden de twee bedrijven samen gevoegd tot Bvba Anseeuw Raf en Geert.

 

In de loop der jaren groeide het bedrijf uit van 2 werknemers tot 9. Over gans het Vlaamse land en de kust werden er schilder- en decoratiewerken uitgevoerd, tot ieders voldoening.
In 2003 is zoon Wim het team komen vervoegen waardoor de opvolging verzekerd is. Wim schoolt zich regelmatig bij om de nieuwste trends te volgen in kleur, technieken en verven. Zo zijn wij steeds op de hoogte van de nieuwste decoratietechnieken en trends qua kleuren en combinaties.

 

Sinds 2012 nam ook dochter Leen Anseeuw haar intrede in de zaak  met haar opleiding als interieur vormgeefster staat ze de klanten bij in hun keuzes.
Ook Leen volgt alle trends op, zodat we bij elke klant vernieuwend uit de hoek kunnen komen.
Als schildersbedrijf zetten wij ons tevens in voor een milieuvriendelijk imago in de wereld van de verven en decoratiematerialen.
Schilderwerken Anseeuw is gespecialiseerd in schilder-en decoratiewerken in de privé-sector. De meeste opdrachten komen via mond aan mond reclame.

Werken in vertrouwen is onze grootste troef.